Koneklassikot
David Brown 900 MK2

David Brown 900 MK2 -traktorin kunnostusprojekti, osa 3: Ohjauslaitteiden ja ohjaussimpukan korjaus

Ohjausimpukka teetti suhteellisen paljon työtä. Se oli pahoin vaurioitunut, eikä käytettyä kunnossa olevaa osaa ollut tarjolla.
Ossi Selus

Jo traktoria tyyssijallaan tutkittaessa havaittiin, että ohjaussimpukka oli vaurioitunut pahasti. Sen sektoriakselin holkki oli haljennut valustaan, ja työkalulaatikosta löytyi alumiininkappale, joka osoittautui ohjaussimpukan pultinkorvaksi. Lisäksi, kun kojelauta oli purettu ja simpukka saatu irti, huomattiin kotelon valussa pari halkeamaa. Ilmeisesti rattiakselia pitkin oli juossut vettä simpukkaan, joka oli jäätynyt halki. Lisäksi ohjauspyörän boorit olivat menneet jostain syystä sileäksi ja ohjauspyörän ja rattiakselin läpi oli porattu reikä pulttia varten, jotta ohjaus oli saatu taas toimimaan.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää