Koneklassikot
Massey-Ferguson 3303

MF 3303 ja James 65/480 -kaivurikuormaaja työkuntoiseksi, osa 6: 54 vuoden ikään ehtineen kaivurikuormaajan lusikkahaarukka on nyt kunnostettu, maalattu ja koekäytetty

Kunnioitettavaan 54 vuoden ikään ehtinyt "lusikkahaarukka" Massey-Ferguson 3303/ James 65/480 on kunnostettu, maalattu ja koekäytetty. Nyt yhtä kesää viisaampana sen työkunnosta ja ominaisuuksista pystyy antamaan kokemusperäisiä lausuntoja. Tuliko siitä moitteettomasti leiviskänsä hoitava työkone, vai pelkästään "teknisesti hyvä", kuten kunnoltaan arveluttavaa konetta tavataan myynti-ilmoituksissa kuvailla.
Kimmo Kotta
Vajaan vuoden kestänyt MF/James- projekti valmistui vapun tienoilla. Kesän mittaan keksittiin pienempiä ja suurempia kohteita, joissa päästiin kokeilemaan kaivurin ja kuormaajan toimivuutta oikeassa työssä. Odotetusti tämä 54-vuotias "lusikka-haarukka" ei pysty läheskään samaan kuin nykyajan ympäripyörivä, mutta jotain silläkin syntyy, jos ei ole kiirettä. Sorsalammen kaivaminen oli ensimmäinen isompi urakka.

Kevättalvella 2020 ostettuun vm.1967 MF/James-kaivurikuormaimeen on tehty kansiremontti, uusittu jarrut ja ohjauksentehostin, tiivistetty tehostimen pumppu ja kampiakselin takapää, ostettu 3 uutta rengasta, kunnostettu etuakseli, korjattu kaikki löytyneet repeämät, uusittu väljät hydraulisylintereiden silmälaakerit, vaihdettu kaikki johdot ja sähkölaitteet, sekä hitsattu kuokkakauhaan uusi pohja.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää