Koneklassikot

Valtra haki 1990-luvun alussa uusia käyttökohteita traktoreille – traktorien suokäyttö oli lupaava mahdollisuus

Valtran mallisto kasvoi aidosti isojen traktoreiden kokoluokkaan vasta 1990-luvulla, kun se kehitti omat kuutostraktorinsa. Valmet panosti ahdettuihin moottoreihin voimakkaasti, koska se oli tuotantotaloudellisesti edullinen ratkaisu. Nelisylinterisestä moottorista saadaan runsaasti tehoa, mistä Comprex-ahtimella varustetut Valmetit olivat hyvä esimerkki. Pelkkä moottoriteho ei kuitenkaan auta, jos traktorin muut ominaisuudet eivät riitä raskaissa muokkaus- tai kuljetustöissä.
Valmistaja

Volvo BM -pohjaiset mallit olivat auttamatta vanhentuneita ja Valtran väreissä myydyt Massey Ferguson -mallit vain väliaikainen ratkaisu. Uuden malliston kehittäminen on kallista, siksi sille oli löydyttävä myös markkinat.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää