Koneklassikot
Valmet 411 CX

Koneviestin arkistosta 12/1980: Turbo-Valmetit tulevat - vuoden 1980 Valmeteissa nähtiin ensi kertaa traktorikäytössä uudella periaatteella toimiva ns. superahdin

Valmet esitteli Joensuun maatalousnäyttelyssä tämän vuoden maataloustraktorisarjaansa, joka käsittää yksitoista eri mallia. Tuotekehitysosasto tuntuu toimineen tehokkaasti: esitellyistä koneista seitsemän on uutuuksia.
Koneviesti
Yli-insinööri Rauno Bergiuksella on syytä tyytyväisyyteen: sveitsiläis-suomalaisen "super-turbon" avulla on pystytty parantamaan moottorin kiihtyvyyttä, vääntömomenttia sekä sitkeyttä. Kuva julkaistu Koneviestin Turbo- Valmetit tulevat -artikkelin yhteydessä.

Kahta pienintä mallia lukuun ottamatta kaikissa vuoden -80 Valmeteissa on ahdetut moottorit. Sarjan järeimpien koneiden erikoisuutena nähtiin ensi kertaa traktorikäytössä uudella periaatteella toimiva ns. superahdin, jonka katsotaan parantavan moottorin sitkeyttä. Mielenkiintoisena, mutta käytännön merkitystä vailla olevana erikoisuutena näyttelyssä esiteltiin myös kotimaisella polttoaineella käyvä dieseltraktori.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää