Koneklassikot
McCulloch

Robert Paxton McCullochin kiinnostus tekniikkaan johti aikansa parhaan moottorisahan syntyyn – tuon ajan innovaatioita oli edelleen käytössä oleva narukäynnistys

Aika moni suuryritys on aloitettu hyvinkin vaatimattomasti, mutta täysin päinvastaisiakin tapauksia tunnetaan. Robert McCullochin ei olisi tarvinnut tehdä henkensä pitimiksi yhtään mitään, myötäsyntyistä varallisuutta oli yllin kyllin jo teini-iässä, mutta onneksi kiinnostus moottoritekniikkaan johti aikansa parhaan moottorisahan syntymiseen.
Valmistaja
Suomessa "Kullokilla" on vuodesta 1949 lähtien ennättänyt olla toistakymmentä maahantuojaa, ensimmäinen ja pitkäaikaisin oli Oy Nortek Ab, jolta markkinointi siirtyi Bensow Oy:lle 1968. Sähköstartilla varustetulta mallilta 3-10 E odotettiin varmasti paljon, mutta se ei kuitenkaan mullistanut markkinoita.

Thomas Alva Edisonin lähipiiriin kuulunut John I. Beggs onnistui tienaamaan jättiomaisuuden kaikkinaisilla USA:n sähköistämiseen liittyneillä operaatioilla, toimien muun muassa ensimmäisenä johtajana yhtymässä, jonka nykyinen nimi on General Electric. Noin 20 miljoonan dollarin jäämistönsä hän testamenttasi kolmelle lapsenlapselleen, joista keskimmäinen oli Beggsin kuoleman aikaan 14-vuotias Robert Paxton McCulloch.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää