Koneklassikot
Norcar HTP 490

Pienikokoinen Norcar HTP 490 -kuormatraktori oli aikansa hittituote – 1990-luvun lama ajoi kuitenkin yhtiön konkurssiin

Norcar on tuttu merkki metsäkonealan kanssa tekemisissä olleille. Norcar teki Suomessa vallankumouksen harvennushakkuiden koneissa samaan aikaan kuin Lars Bruunin Mini Brunett teki sen Ruotsissa. Kuormatraktori HTP 490 oli yrityksen hittituote ennen 1990-luvun laman iskua.
Tommi Hakala
Pieni ja lähes metsään piiloutuva Norcar 490 oli suosittu harvennuskuormatraktori 1980-luvun lopulla. Kaikin puolin omalaatuinen kokonaisuus oli suunniteltu erityisesti harvennushakkuiden kuljetuksiin. Vihreitä koneita valmistui muutamassa vuodessa peräti 200 kappaletta, eli niitä on lähes puolet koko yrityksen valmistamista metsäkoneista.

Norcar valmisti metsäkoneita 1970-luvulta alkaen, jolloin ensimmäinen tela-alustainen HT 228 -malli valmistui. Se oli pienikokoinen, liukuohjattu kone, aivan kuten saman ajan raumalainen Makeri.

Varsinaisesti suureen suosioon Norcar nousi kuitenkin Norcar HTP 490 -mallilla, joka oli ensimmäinen vihreäksi maalattu kone.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää