Koneklassikot
Fendt Farmer 300

Fendt esitteli menestyneen Farmer 300 -sarjansa vuonna 1980 – sarja edusti aikansa huipputekniikkaa

Fendt esitteli Farmer 300 -sarjan vuonna 1980. Mallisarjan uudistus tuli todella tarpeeseen, sillä Fendtin keskikokoluokan mallisto oli jäänyt kilpailijoista jälkeen. Uusi malli oli menestys Saksan markkinoilla ja vauhditti Fendtin vientiä ratkaisevasti.
Uolevi Oristo
Kuvassa ensimmäinen Suomeen myyty Farmer-sarjan Fendt. Kaupat urakoitsija Markku Vepsäläisen kanssa tehtiin vuoden 1983 puolella ja traktori toimitettiin Jäppilään keväällä 1984. Markku ajoi sillä vuoteen 1988 asti, jolloin se päivitettiin uuteen 309 ja Osmo Oristo osti tämän koneen. Mekaanisessa tuntimittarissa oli vaihtohetkellä rapiat 6000 tuntia, nyt niitä on n. 14 000. Traktori on nykyään osa-aikatöissä, koska se on jäänyt useimpiin peltotöihin pieneksi. Kone on kuitenkin pirteässä käyttökunnossa, mutta tiesuolan vaikutus näkyy koneen harmaassa rungossa sekä lokasuojissa.

Sanonta ”hyvää kannattaa aina odottaa”, piti usein Fendtin kohdalta paikkansa. Kun uusi malli esiteltiin, se oli teknisesti uudenaikainen ja valmis. Farmer 300 oli hyvin testattu eikä vikoja juuri ilmennyt. Alkuinnostuksen myötä myynti laajeni myös Pohjoismaihin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää