Koneklassikot

Traktorikauppiaan neljä vuosikymmentä, osa 5: 1980-luku oli loistava vuosikymmen ennen romahdusta

1980-luku oli traktorikaupan viimeinen loistokausi Suomessa. Kysyntä pysyi suurena, hintataso vakaana poikkeuksellisen vakaan markan arvon vuoksi. Hintavalvonta loppui tehden hintakilpailun ja hintojen nopeat muutokset mahdollisiksi.
Valmistaja
Dana ja Emil Zatopek vauhdittivat osaltaan traktorikauppaa Suomessa kesällä 1981. Suosio ja yleisömäärät olivat valtavat.

Levottomuus kyti silti agribisneksen harjoittajien mielessä. Tiedettiin ettei näin voi taloudellisesti ikuisesti jatkua ja siksi luotiin erilaisia selviytymisstrategioita tulevan laskun varalta.

Tulevaisuuden ydinkysymyksiä oli kaksi. Peruslähtökohta oli luonnollisesti se, että valmistajien lukumäärä ei markkinoiden laskiessa voinut säilyä entisellään, vaan tuleva karsiutuminen oli otettava realistisesti huomioon.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää