Koneklassikot

Mitä kuuluu tuulimoottorille kunnostusprojektin jälkeen? – Kauristien Tähdeksi nimetty tuulimoottori on herättänyt yllättävän laajaa kiinnostusta

Kesällä 2018 pystytetty ja Kauristien Tähdeksi nimetty tuulimoottori on herättänyt yllättävän laajaa kiinnostusta. Sitä ovat ohikulkumatkoillaan käyneet katsomassa ihan tuikituntemattomatkin eripuolilta Suomea, joten kai se sitten on aidosti mielenkiintoinen laite. Sen toimivuus oli aikanaan vielä arvoitus, mutta nyt kuviot alkavat olla selvillä. Seuraavassa muutamia parin vuoden mittaan tehtyjä huomioita.
Kimmo Kotta

Koneviestissä hyvinkin yksityiskohtaisesti raportoitu projekti alkoi kesäkuun alussa 2017, jolloin noin 100-vuotias Tähti-tuulimoottori siirrettiin vajaan 40 kilometrin päästä nykyiseen sijoituspaikkaansa. Kesän ja syksyn kaikki vähänkään joutilaammat hetket kuluivat rungon ja siivikon kunnostuksessa. Oma urakkansa oli betonijalustankin tekemisessä, puolentoista metrin syvyyteen ulottuvine jalkoineen alustalle siunaantui painoa reilun 3 tonnin verran. Ennen lumien tuloa saatiin vielä pystytettyä kolme valopylvästä pieksämäkeläisen mopokerho Hurrauttajien tarjotessa asiantuntevaa talkooapua.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää