Koneklassikot
Belarus 825

Belarus Progress 825 oli eniten myyty Belarus-malli – traktori tarjosi pelloille ronskia neuvostovoimaa

Belarus-traktoreiden kysyntä oli huipussaan 1980-luvun puolivälissä, jolloin myynnistä vastasi neuvostoliittolaisten maatalouskoneiden markkinointiin erikoistunut Agroma Oy. Menekkiä lisäsi kasvanut kiinnostus nelivetoihin. Belarus Progress 825 oli teholuokkansa halvin 4-veto ja eniten myyty Belarus-malli.
Kimmo Kotta
Tasapainotetulla 85 hv:n suorasuihkutusmoottorilla, 18-nopeuksisella vaihteistolla, hydraulisella tasauspyörästön levylukolla, kompressorilla ja 2-nopeuksisella voimanotolla varustetun Belarus MTZ-80:n ensimmäiset kappaleet valmistuivat v.1973. Suomessa se tuli myyntiin 4 vuotta myöhemmin huomattavasti alkuperäistä länsimaisempana. Kuvan traktori kuuluu vuosien 1983–90 Progress-mallistoon.

Minskiläinen MTZ-tehdas otti Belarus-merkin (Valko-Venäjä) käyttöönsä vuonna 1953, jolloin valmistui ensimmäinen pyörätraktori MTZ-2. Telatraktorituotanto oli alkanut 3 vuotta aiemmin. Hitaan ja kankean MTZ-2:n parannettu painos MTZ-5 valmistui v. 1957.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää