Koneklassikot

Pietinmäen karjatilalla kahdeksan John Deereä – yksi "Jontikoista" on käytettynä Ruotsista ostettu 2850, joka yllättäen on lähtöisin Suomesta

Henri ja Katja Hartikainen tuottavat maitoa tilallaan Mietoisissa. Hartikaisten Pietinmäen tila on hankkinut kalustonsa pääosin käytettynä.
Uolevi Oristo
Karjatilalla on monia töitä, joita ei voi jättää yhden koneen varaan. Mikäli varakoneisiin ei haluta sitoa pääomaa, niin ainakin osa kalustosta on hankittava käytettynä. Huollon tarve kasvaa samalla kun kalusto lisääntyy. Siksi Henri Hartikainen huoltaa ja korjaa koneensa pääosin itse.

Karjatilalla on monia kriittisiä töitä, jotka on pystyttävä hoitamaan ajallaan ja vuoden jokaisena päivänä. ”Meillä on siksi esimerkiksi apevaunun täyttöön kaksi kuormauskonetta, joihin sopivat samat työvälineet. Bobcatteja on kaksi, joista toista käytetään navetan ruokintapöydällä ja toista lantakäytävillä. Kahden koneen käyttö vähentää myös koneiden pesutarvetta”, perustelee Henri Hartikainen kalustovalintojaan. ”Vaikka koneita on paljon, niin pääomakustannus on kurissa. Huollot ja useimmat korjaukset tehdään itse”.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää