Koneklassikot
Simms Minimec

Ruiskutuspumpun perushuollolla on iso merkitys pumpun eliniän kannalta – näin hoituu Simms Minimec -ruiskutuspumpun huolto ja täyskunnostus

Huonontunut käyntiinlähtö, vaelteleva epätasainen käynti, savutus ja tehottomuus ovat monelle vanhalle dieselkoneelle tuttuja oireita. Tässä jutussa tutustumme ruiskutuspumpun perushuoltojen merkitykseen pumpun eliniän kannalta, esimerkkinä Simms Minimec.
Teijo Markkanen
Kunnostettu pumppu säädetään ja testataan aina testipenkissä. Pumpun maksimisyöttömäärien asettaminen sylinterikohtaisesti kohdalleen säätökortin tai asiakkaan toiveitten mukaisesti on ensimmäisiä suoritettavia säätöjä. Keskipakosäätimen toiminta etenkin ylikerrosten hallinnan suhteen on ehdottomasti yksi tärkeimmistä testattavista asioista. Pumpun testiolosuhteet määritellään pumppukohtaisessa säätökortissa – esimerkiksi Minimecin pumpuille säätökortteja on lähes yhtä monta kuin on pumppuvariaatiotakin eli satoja.

Artikkelin kuvissa näkyvä Simms Minimec -rivipumppu on irrotettu arviolta 6000 tuntia ajetusta David Brown 1200-traktorista. Ulkopuolelta tarkasteltuna pumppu oli osiltaan täydellinen. Oikeastaan ainoa ilman purkamista havaittava ja korjaamista tarvitseva vika oli jumiutunut pakkosyöttöpainike. Pumpussa oli saapuessaan vielä voiteluöljy sisällä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää