Koneklassikot

Traktorikonekauppiaan neljä vuosikymmentä, osa 4: 1970-luvulla tulivat desibelit – ohjaamovaatimukset olivat iso muutos tekniikassa

Traktorikaupan mullistukset eivät 1970-luvulle tultaessa koskeneet vain myyntiporrasta. Myös tekniselle puolelle tuli tekijöitä, jotka vaikuttivat traktoreiden kehitykseen hyvin ratkaisevasti.
Kaikkien merkittävien traktorivalmistajien kokoonpanolinjat päättyivät 1970-luvun alussa Suomeen. Tämänkin traktorin viimeistelyyn tarvittiin 12 suomalaista alihankkijaa.

Hyttipakosta tuli valtioneuvoston päätös maaliskuussa 1967. Se käytännössä tarkoitti kevyiden sääsuojien muuttumista kaatumisen kestäviksi turvaohjaamoiksi. Päätöksen mukaan uusi määräys tulisi koskemaan 30.6.1969 jälkeen ensimmäistä kertaa rekisteröitäviä traktoreita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää