Koneklassikot
Sarka-museo

Loimaan Sarka-museo esittelee Suomen maatalouden ja maaseudun kehitystä ennen koneita ja koneistumisen jälkeen – katso otteita laajasta näyttelyannista

Loimaan Sarka-museo on kiehtova kohde koko perheelle. Näyttely havainnollistaa, miten ja millaiset koneet mullistivat suomalaisen maaseudun ja sen elinkeinot.
Uolevi Oristo
Turun Rautateollisuus ja Vaunutehdas Oy valmisti Kullervo-traktoreita vuosina 1919–1924. Kullervoja valmistui todennäköisesti alle 200 kappaletta. Valmistus jouduttiin lopettamaan traktorin teknisten ongelmien ja korkean hinnan vuoksi. Kullervot eivät toimineet odotetusti, esimerkiksi alun perin venekäyttöön suunnitellun moottorin jäähdytysteho ei kynnettäessä riittänyt. Sarka-museon yksilö aloitti kartanossa Kangasalla vuonna 1918. Kymmenen työvuoden jälkeen se siirrettiin ensin kartanon omaan museoon ja sieltä Tampereen kautta Loimaalle.

Sarka on museo, jonka esinekokoelma koostuu monista todella isokokoisista maatalouteen liittyvistä esineistä, joten tilaa tarvitaan runsaasti. Oleellisessa osassa ovat myös kuva- ja tekstimateriaalit. Vanhat filmit ja digimateriaalit havainnollistavat työmenetelmiä. Perusnäyttelyn puimuripeli on varsin suosittu – oikeassa puimurin ohjaamossa saa aidon tuntuman nykyaikaisen puimurin käyttöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää