Koneklassikot
Bobcat

Kalkkunafarmarin lantaongelma johti kokonaan uudenlaisen koneen keksimiseen – vuosia myöhemmin kuormaaja sai nimen Bobcat

Kouluttamattomat veljekset Louis ja Cy Keller ryhtyivät vuonna 1947 pyörittämään metalliverstasta Minnesotan takamailla. Eräänä päivänä he saivat ratkaistavakseen kalkkunafarmarin lantaongelman. Tämä johti kokonaan uudenlaisen työkoneen keksimiseen, joka vuosia myöhemmin sai nimen Bobcat.
Valmistaja
Bobcat-kuormaajia markkinoitiin alkuvaiheessa ratkaisuna kotieläintuotannon raskaisiin työvaiheisiin. Muutaman vuoden kuluttua oivallettiin koneen käyttökelpoisuus myös monissa rakennustöissä ja Bobcateista tuli sen jälkeen nopeasti maatilojen ohella amerikkalaisten rakennustyömaiden vakiokalustoa. Vuonna 1976 julkaistussa kuvassa on Bobcat 520, jossa alkuaikojen mekaaninen voimansiirto on jo vaihtunut hydrostaattiseksi.

Minnesotalainen Louis Keller oli vuonna 1947 24-vuotias, kun hän perusti pienen verstaan metallituotteiden valmistamista varten. Hänen ajatuksenaan oli tuottaa lähinnä maataloudessa tarvittavia yksinkertaisia välineitä. Louis Keller asui osavaltion länsilaidalla sijaitsevassa pienessä Rothsayn kaupungissa, jossa tärkein elinkeino oli siipikarjankasvatus.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää