Koneklassikot

Traktorikauppiaan neljä vuosikymmentä, osa 3: 60-luvulla luotiin pohja tuleville isoille muutoksille – agribisnes vaati erikoistumista

Traktorimarkkinoiden rakennemuutos oli Suomessa yhtä hallitsematon kuin monet muutkin suuret asiat. Ostovoiman kasvaessa potentiaalisten asiakkaiden määrä lisääntyi ja liikkeet lisäsivät kenttämyyjiä tarjonnan tehostamiseksi. Toiminnan kehittäminen unohtui, jolloin seurauksena oli vaihtokonetulva varastoihin. Nykyisten muutosten pohja luotiin jo noin 20 vuotta sitten.
Koneviesti
BMC Mini tuli markkinoille 15 vuotta liian aikaisin ja 15 vuotta liian myöhään.

Varsin monet tekijät vaikuttivat siihen, että traktorit ensimmäisenä alkoivat irtautua perinteisestä maatalouskaupasta. Niiden markkinat olivat yli puolet maatalouskoneinvestoinneista. Vaihtokoneen ottaminen uuden traktorin osamaksuksi merkitsi rahan sitoutumista varastoihin hyvinkin pitkäksi aikaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää