Koneklassikot
MF 3303

MF 3303 ja James 65/480 -kaivurikuormaaja työkuntoiseksi, osa 4: Kunnostusprojektissa maalauksen ja lisävarusteiden vuoro

Massikan peruskomponentit on yhdistetty, nyt on maalauksen ja lisävarusteiden aika. Keltainen on peittävyyden kannalta hankala väri, mutta ennen oli paremmin. Vanhaan maaliin oli lisätty sellaiset myrkyt, että eipä kuulla läpi. Löysiin kaivurin vipuihin löytyi apu romukasasta. Käynnistys viivästyi melko tyhmän unohduksen takia, mutta onnistui lopulta.
Kimmo Kotta
Maaliruisku tavoittaa hankalimmatkin sopukat, jos traktorista on riisuttu kaikki mahdolliset pellit ja lisävarusteet. Kovan luokan entisöijillä on etevät ammattitason maalaustilat, mutta onnistuu se värittäminen ulkonakin, kun katsoo sopivan kelin. Kuvassa takaosa on jo saanut lopulliset sävynsä, etupuoli kaipaa vielä viimeistä silausta.

Kuumana hippivuotena 1967 käyttöön otettu Massey-Ferguson 3303 on säilynyt melko täydellisenä ja kolhuttomana. Varaosakirjasta pystyi tarkastamaan, mitä kaikkia vähemmän tarpeellisia, mutta ulkonäköön ehkä paljonkin vaikuttavia pikkuosia siinä on uutena ollut. Pitkän taipaleen varrelle olivat jääneet vain alkuperäiset istuimen pehmusteet ja akkukotelon pellit. Muutamat mittarit, lamput ja molemmat lokasuojat olivat rispaantuneet siinä määrin, että ne korvattiin uusilla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää