Koneklassikot
Fahr MDL

Pitkäikäinen parivaljakko puintihommissa – 90-vuotias Matti Kärkkäinen hoitaa edelleen Myllykankaan tilan puinnit vuonna 1961 ostamallaan Fahrilla

Vieremän Kauppilanmäessä asuva Matti Kärkkäinen ei ole antanut ikävuosien vaikuttaa askareisiinsa. Vuonna 1931 syntynyt Kärkkäinen on yhä terävässä kunnossa ja hoitelee edelleen Myllykankaan tilan puinnit vuonna 1961 uutena ostamallaan Fahrilla.
Visa Vilkuna
Mitäpä sitä hyvää ja toimivaa puimuria vaihtamaan, tuumaa Matti Kärkkäinen ja jatkaa puimista. Tämä on 60. yhteinen syksy Matti Kärkkäisellä ja Fahr MDL:llä.

1960-luvun alussa puimuri oli melkoinen harvinaisuus Vieremän pelloilla. Viljat yleensä seivästettiin ja puitiin ryskyllä. Matti Kärkkäinen kertoo, että alkuun puitavat alat olivat erittäin pieniä, sarka tai kaksi per maatila. Viljelijät luottivat vanhaan korjuumenetelmään, mutta ottivat kokeilumielessä puimurin pienelle alalle.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää