Koneklassikot
Nash

Nash-auton oli aika palata kotiin – Nash toimi aikoinaan myötäjäislahjana ja välirahana traktoriin

Amerikkalainen Nash oli aikoinaan edistyksellinen automerkki. Se otti nelipyöräjarrut tuotantoon jo vuonna 1924. Nashissa oli jo 1920-luvulla kansiventtiilirakenne, kun Ford valmisti sivuventtiilimoottoreita vielä 1950-luvun puolella.
Visa Vilkuna
USA:n Nash-kerhon mukaan kyseessä on Special Six Touring vuosimallia 1926. Autoa ei amerikkalaisen tiedon mukaan ole tallessa kuin 12 kappaletta, joista ajokuntoisia on neljä.

Jutun auto on rekisteröity ensimmäisen kerran 10.8.1926 Johan Gabriel Kukkosen nimiin Konneveden Hinkkalan kartanoon rekisterinumerolla K-830. Seuraava omistaja oli niin ikään konnevetinen Orimäen isäntä Akseli Pietari Sirkka, jonka nimiin auto rekisteröitiin 11.5. 31. Sirkka oli Kukkosen vävy ja todennäköisesti Nash meni myötäjäisinä Esteri Kukkosen ja Akseli Pietarin avioliiton myötä Orimäen taloon.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää