Koneklassikot
MF 3303

MF3303 ja James 65/480 -kaivurikuormaaja työkuntoiseksi, osa 3: Moottori entiseen iskuunsa

James-yhdistelmän teollisuusmallisesta peruskoneesta ei purkamisen yhteydessä paljastunut mitään kovin vakavaa. Tarvittavat toimenpiteet olivat enemmänkin ylläpitohuoltoa kuin korjausta. Nyt katsotaan, saadaanko venttiilin istukka vaihdettua ja moottori kasaan.
Kimmo Kotta
MF/James-yhdistelmän peruskone, MF165:n teollisuusversio 3303, on toimintakuntoinen, mutta moottorissa on öljyvuotoja ja siitä kuuluu ylimääräinen ääni, jonka syy löytyi vuotavasta venttiilistä. Toimimaton tehostin, väljät olka-akselit ja jumittuvat jarrutkin vaativat huomiota.

Massikamme moottoria ovat monet alan miehet sanoneet hyväkuntoiseksi. Öljyä on tirissyt parista paikasta ja venttiili valskaa, mutta kone on startannut herkästi, pakarista on tullut terveen näköistä savua, eikä huolestuttavia ääniä ole kuulunut. Kannen irrotuksen jälkeen päästiin kurkkaamaan sisuskaluihin ja hyvältä näytti, sylinteriseinämissä erottuivat hoonausjäljetkin ihan selvästi, eikä sormiin tuntunut vähäisintäkään rappua, kun ohut karstakerros oli rapsuteltu irti. Kaikki projektiin tutustuneet ovat arvelleet, että moottoria on hiljattain kunnostettu.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää