Koneklassikot

Koneviestin arkistosta 4/1983: Traktorimyynnissä jälleen huippuvuosi – 11 500 uutta traktoria

Uusien traktoreiden rekisteröintitahti säilyi yli 11 000 koneen ennätyslukemissa jo kolmatta vuotta. Näin monta huippuvuotta ei ole sattunut peräkkäin sitten 60-luvun. Viime vuoden ensirekisteröintitilastojen perusteella eniten myyntiään kasvattivat International sekä Valmet. Suurimmat häviäjät olivat Leyland ja Massey Ferguson, mutta suhteellisesti näitäkin enemmän markkinaosuudestaan menettivät Ursus sekä Volvo. Kotimainen traktori näyttää olevan kipuamassa kohti ennen markkinointikanavan muutosta hallussaan pitämiään myyntilukuja, joskin sen markkinaosuus on silti yhä pienempi kuin kertaakaan 1970-luvulla.
Koneviestin arkisto

Valtion tietokonekeskuksessa ajoneuvorekisteristä laaditun tilaston perusteella kotimaisen traktorin myynnin toissavuotinen alamäki näyttää kääntyneen nousuun: vuonna 1982 rekisteröitiin 248 uutta Valmet-traktoria enemmän kuin edellisenä vuonna. Ensirekisteröintien määrä on silti yhä yli 300 konetta pienempi kuin se oli vuonna 1980.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää