Koneklassikot
Scoopmobile

Jussi Peltosella on erikoisten Scoopmobile-kuormaajien kokoelma – katso, millaisia ovat kolmipyöräiset kuormaajavanhukset

Sattuma johti Jussi Peltosen ostamaan ensimmäisen kolmipyöräisen Scoopmobilen, seuraava tuli ostettua puoliksi käytännön pakosta. Kolmas ostos johtui jo puhtaasti tykästymisestä tähän erikoiseen koneeseen.
Jussi Laukkanen
Kolmipyöräisen Scoopmobilen erikoisuus on epäkeskisesti sijoitettu yksivartinen kauhan nostopuomi. Ratkaisu mahdollistaa pitkän puomin, mistä puolestaan seuraa kohtalaisen suuri nostokorkeus. Etupyörien sivuissa olevat raudat mahdollistavat pyörän navoissa olevien planeettapyörästöjen kytkemisen vapaalle silloin, kun konetta hinataan kuorma-auton perässä – kun tangot irrotetaan, jää planeettakehä pyörimään vapaana vetoakselin ja kehäpyörän väliin.

Yläneellä asuva ja siellä verstaallaan koneita korjaava Jussi Peltonen eli Jusape oli kolme vuotta sitten silmäilemässä offipalsta.com-foorumin sivuja, kun hän huomasi, että lähimaakunnassa on myynnissä erikoinen kauhakuormaaja. Koneen merkki ei sanonut mitään ja vähintään yhtä outo oli koneen rakenne: koneessa oli vain kolme pyörää ja sen ohjaamo sijaitsi koneen toisella laidalla ja vastapuolella oli kauhan puomi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää