Koneklassikot
Scoopmobile

Scoopmobile oli runko-ohjattujen koneiden pioneeri – sopimus John Deeren kanssa oli virhe

Koneklassikot 1/2020 -lehdessä käsiteltiin lyhyesti Scopmobile-kuormaajia ja niiden maahantuontia. Scoopmobilen takana olleilla oregonilaisilla Wagnerin veljeksillä on ollut konetekniikan kehittymisen kannalta niin suuri merkitys, että aiheeseen on nyt syytä palata uudestaan.
Valmistaja
Wagnerin veljeksillä oli suuri merkitys konetekniikan kehittymiselle. He toivat runko-ohjauksen sekä kuormaajiin, maataloustraktoreihin kuin myös metsäkoneisiin. Kuormaajien osalta Wagnerit saivat ensimmäiset omat runko-ohjatut mallit myyntiin lähes tarkalleen 10 vuotta ennen kuin tärkeimmät muut valmistajat tulivat omilla runko-ohjatuilla kuormaajillaan markkinoille.

Seitsenpäinen Wagnerin veljeskatras – Bill, Guy, Eddie, Walt, Harold, Irvin ja Elmer – on jäänyt aikakirjoihin koneista, joilla on myöhemmin ollut suuri vaikutus niin maataloudessa, metsätaloudessa, maansiirrossa kuin kaivosteollisuudessakin. Heidän aktiivisin yritystoiminta ajoittui 1950- ja 60-luvuille. He pyörittivät Portlandin kaupungissa Oregonissa noihin aikoihin useita eri alojen yrityksiä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää