Koneklassikot
MF 3303

MF3303 ja James 65/480 -kaivurikuormaaja työkuntoiseksi, osa 2: Purkajaisilla alkuun

MF/James-kaivurikuormaajan ulospäin näkyvät puutteet ja vaivat on saatu selville, nyt on aika kurkistaa peltien ja valukuorien sisäpuolelle. Koska työn alla on "lusikkahaarukan" alustakone, on ennakkotarkastuksessa oltava perusteellinen, koska myöhemmin ilmenevien vikojen korjaus on runsaiden lisävarusteiden takia hyvin työlästä. Purkamisen edistyessä selvisi, että Massey-Ferguson ei ole millään muotoa remonttiystävällinen traktori.
Kimmo Kotta
Kaiketi keväthuumauksen seurauksena taloon hankittu MF/James-kaivurikuormaaja on 53-vuotiaaksi vielä melko kopsakan näköinen, mutta peltien ja valukuorien alle kurkistaminen antaa lopullisen selvyyden koneen peruskunnosta. Traktorista on kaivuri- ja kuormaajavarustuksen poistamisen jälkeen tutkittava joka paikka, koska myöhemmin pienetkin remontit ovat hyvin hankalia.

Huhtikuun alkupuolella taloon tulleen Massey-Ferguson 3303-teollisuustraktorin, James 65 -etukuormaajan, sekä saman valmistajan 480-mallisen kaivurin perusteellisempaan käsittelyyn päästiin noin kuukautta myöhemmin. Prosessi alkoi rähjäiseen kuntoon päässeen Kesto-ohjaamon poistolla, seuraavana tuli vuoroon yllättävän helposti irronnut kaivuri ja viimeisenä pohjapanssarit sekä puolitelojen välipyörät.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää