Koneklassikot

Sisun M-sarja

Sisun suuri uutuus vuoden 1970 esittelykiertueella oli M-sarja, joka oli tarkoitettu koko malliston huipulle. Auton ulkonäkö poikkesi totutusta ja se sai pian monia ohjaamon olemusta kuvaavia lempinimiä kuten Niittikoppi, Nakkikoppi ja Kasvihuone.
Valmistaja
Kuorma-autovalmistajien välinen tehokilpailu kohotti moottoreiden suorituskykyä tiheään. Vuonna 1977 Sisun tehokkain moottorivaihtoehto oli tässä esitteessä näkyvä Rolls-Royce Eagle 320 MK III, jonka huipputeho oli 232 kW (315 hv). Sisu käytti Rolls-Roycen moottoreita tehokkaimmissa malleissaan koko 1970-luvun ajan.

M-sarjan tekniset ratkaisut olivat iso harppaus eteenpäin ja ne tekivät Sisusta erittäin kovan kilpailijan verrattuna mihin tahansa muuhun eurooppalaiseen kuorma-autoon. M-sarja muistetaan tänä päivänä kuitenkin sen ohjaamosta. Siksi tarina on paras aloittaa tästä ohjaamosta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää