Koneklassikot

Massey-Ferguson 3000 -sarja toi elektroniikan osaksi traktorin perustekniikkaa

Elektroniikkaa ja tietokoneohjausta käyttävä nostolaitetekniikka oli voimakkaasti tulossa traktoreihin 1980-luvun loppupuolella ja Massey-Ferguson 3000 -traktorisarja oli yksi tienavaajista. Se suunniteltiin alun pitäen elektroniikkaa hyväksikäyttäväksi kokonaisuudeksi.
Valmistaja
Massey-Ferguson esitteli vuoden 1986 lokakuun alussa uuden traktorisarjansa. Ulkonäkönsä puolesta se ei kovin paljon eronnut aikaisemmista. Sen sijaan mahdollisuus elektroniikan monipuoliseen hyödyntämiseen oli sisäänrakennettuna alusta alkaen. Kuvassa MF 3080 Datatronic, jossa tietokone on mukana.

MF-3000-sarjan suunnittelutyö kaikkine vaiheineen kesti tehtaan edustajien mukaan seitsemän vuotta. Aivan varmasti se vaati ajan lisäksi myös melkoisen määrän rahaa. Kysymys oli tärkeästä askeleesta traktoritekniikan kehityksessä, ja suunnittelutyön oli tarkoitus hyödyttää valmistajaa monta vuotta eteenpäin.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää