Koneklassikot

Koneviestin arkistosta KV 14/1990: Fiat–Ford-kauppa jouduttaa Euroopan traktoriunionia?

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Fiatin ja Fordin maatalouskonetuotannon yhdistymisestä. Kauppa oli maailmanmitassa merkittävin maatalouskonetuotannon yhtiöjärjestely tuona vuonna ja pitkäksi aikaa eteenpäin. Yrityskauppaa käsiteltiin muun muassa tässä Pertti Jalosen kirjoittamassa artikkelissa, joka on julkaistu Koneviestissä 14/1990.
Valmistaja

Maailmanlaajuinen maatalouskoneteollisuuden keskittyminen harppaa pitkän askelen Ford New Hollandin siirtyessä Fiat-ryhmän sateenvarjon alle.

Uusi jätti runsaan viiden miljardin dollarin liikevaihdollaan on Deere & co:n veroinen yksikkö. CaseIH jää niistä jonkin verran, M-F-ryhmä tuntuvasti 1,2 miljardillaan. Nämä neljä hallitsevat 90-prosenttisesti maailman traktorimarkkinoita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää