Koneklassikot
MF3303

MF3303 ja James 65 / 480 -kaivurikuormaaja työkuntoiseksi, Osa 1: Tiedossa "pientä laittoa"

Minkäpäs sitä älyttömille ideoilleen mahtaa – kovista vannomisista huolimatta pihassa seisoo taas parhaat päivänsä nähnyt konevanhus, joka vaatii monenmoista käsityötä, ennen kuin se on valmis uusiin urakoihin. Prosessi alkaa entiseen tapaan alustavilla tutkimuksilla, joiden aikana toivottavasti selviää, tuleeko MF3303-teollisuustraktorista, James 65 -kuormaajasta ja James 480 -kaivurista enää tolkun työkonetta.
Kimmo Kotta
Massey-Ferguson 3303-teollisuustraktori, James 65 -kuormaaja sekä James 480 -kaivuri ovat vuodelta 1967. Traktorista ei ole lyhyen tuttavuuden aikana paljastunut vakavia ongelmia, eikä kuormaajassakaan tuntuisi olevan varsinaista vikaa, mutta kaivurista löytyy petrattavaa vähän joka kohdasta. Kuomu- ja Köysityö Oy:n Kesto-ohjaamo on varmasti ollut tyhjää parempi räntäsateessa, mutta jatkossa kyllä pärjätään ilman sen tuomaa suojaa.

Visulla isännällä ollut traktori saattaa olla vielä 50-vuotiaanakin ällistyttävän hyvässä kunnossa. Pikkutilalla ei mittariin ole ehkä tullut kuin muutamia kymmeniä tunteja vuodessa, ja kun viljelytoimet ovat sitten aikanaan loppuneet, on sen käyttöaste pihatraktorin roolissa entisestään vähentynyt. Maailmalta löytyy monta 1960-lukulaista traktoria, joilla on ajettu alle 2000 tuntia, ja siinä ajassa ei tekniikalle tapahdu vielä mitään, jos omistaja on pitänyt traktoristaan vähänkään huolta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää