Koneklassikot

Lukijan kirje Koneviesti 14/1968: Turvallisuus ja traktori

Minusta aivan tuntuu siltä, etteivät traktoritehtaat meillä enempää kuin muuallakaan käytä vuosisadan alun traktorien suunnittelusta poikkeavia piirustuksia (noin karkeasti ottaen). Aivan kauhea nuoha ja lainlaadinta on nykyisin kietonut traktorin turvallisuuden vaippaan – tarkoita lakia turvaohjaamosta.
Koneviestin arkisto

Kun joku oli saanut päähänsä turvata kuljettajaa lailla, ei liene kukaan kiinnostunut syistä, jotka ovat ehkä osaltaan myötävaikuttaneet onnettomuuksiin. Voin olla väärässä, mutta en ole mistään havainnut tutkimuksen tuloksia, jotka ovat johtaneet lain laadintaan. Jos laki on Ruotsin apinoimista, ovat johtomiehemme ja myötäheiluttajat varsin törppöjä. Jos syynä on salaperäinen tutkimus à la Talja, olisi hirtettäviä vielä enemmän.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää