Koneklassikot

Koneviestin arkistosta KV 6/1961: Traktori 1970-luvulla

Koska Amerikan maatilat ovat tulossa yhä suuremmiksi, tullaan tarvitsemaan yhä voimakkaampia traktoreita. Tässä suhteessa on kehitys Amerikassa henkilöautojen linjalla, joissa pyritään tiivistettyyn muotoiluun, mutta muuten on traktoreiden muotoilussa alettu seurata autojen piirteitä.
Koneviestin arkisto
Unelmatraktorin ohjaamo on täydellinen. Puhelin oikealla sivulla, lämmitys- ja ilmastointilaitteet hytin kaarissa, kahvikeitin, ruoanlämmityslevy ja jääkaappi tuovat kodin työympäristöön. Ohjaus jalkapolkimin, työkoneen ja voiman säätö käsivivuin ja painonapein. Taustapeilin tilalla on televisiovastaanotin kertomassa taustan tapahtumat. Ilmatyynyin varustettu huokoinen istuin on kaiken huippuna. (J. Najjar/A.S.A.E.)

Dieseltraktorit tulevat yleistymään yli 30 hv luokissa. Kun nykyään myydään n. ¼ traktoreista dieselmoottoreilla varustettuna, tullaan vielä tällä vuosikymmenellä pisteeseen, missä yli puolet myytävistä traktoreista on dieselmoottorein varustettuja.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää