Koneklassikot
Ponsse S20

Ponsse S20 -kuormatraktori oli muutosten ajan nelipyörä

Ponssen ensimmäinen kuormatraktorimalli PAZ sai seuraajan 1980. Silloin valmistui yrityksen 10-vuotisjuhlien aikoihin uusi ergonomisempi S20. Pikaisesti vilkaistuna se näytti edeltäjältään, mutta todellisuus oli aivan muuta. Se oli myös viimeinen pohjoismaissa vain nelipyöräisenä valmistettu kuormatraktorimalli.
Tommi Hakala
Ponssen kuormatraktorikehityksessä on vähäiselle huomiolle jäänyt PAZ ja S15 -mallien väliin sijoittunut S20. Se on jännittävä yhdistelmä erilaisia historian rakenneratkaisuja ryyditettynä 1980-luvun alun aikaan hyvin onnistuneella ohjaamon ergonomialla.

”Einari halusi, että kymmenvuotisjuhlissa olisi esillä uusi malli. Sen verran tiukalle valmistuminen meni, että piti tyytyä vain piirtoheitinkalvolle piirrettyyn kuvaan”. Näin toteaa S20-mallin alkutaipaleesta sen suunnittelusta vastannut Jouko Kelppe.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää