Koneklassikot

Koneviestin arkistosta KV 20/1992: Kotimainen neliapila

Koneviestin ilmestyessä kahdeksatta vuosikertaansa vuonna 1959 suomalaisen maatalouskoneteollisuuden johtavat valmistajat Fiskars, Rosenlew, Valmet ja Wärtsilä pohtivat keinoja tuotteiden menekin lisäämiseksi.
Koneviestin arkisto
Koneviestin numerossa 8/1959 oli jämäkkä neljän suuren ilmoitus, jossa annettiin viisi perustelua kotimaisen maatalouskoneen puolesta: 1) koneet sopivat meidän oloihimme, 2) ne ovat luotettavaa tarkkuustyötä, 3) käyttäjien kokemukset hyödynnetty, 4) muutokset ja parannukset nopeita toteuttaa ja 5) huolto on nopeaa ja varmaa.

Kotimaisen tuotteen maineessa oli parantamisen varaa. Käyttäjillä oli mielikuva, että ulkomailta tai tarkemmin sanottuna lännestä tuodut tuotteet ovat korkealaatuisempia.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää