Koneklassikot

Koneviestin arkistosta: Maatalousalan katsaus vuodelta 1958

Koneviestin arkisto

Viime katsauksessa kuukaudenpäivät sitten huomautettiin maakunnissa liikkuvista n.s. h u h u i s t a. Ja huhuista jotka eivät koske esim. traktorikauppiaitten naisjuttuja y.m. sellaisia, vaan sen tai tämän koneen päänmenoksi keksittyjä parjausjuttuja. Näistä on tullut tietoja jopa tihentyvässä tahdissa… Kova kilpailu saattaa synnyttää tällaisia epäterveitäkin kauppatapoja. Asiahan on niin, kuten mekin olemme aina koettaneet tolkuttaa, ettei ehdotonta puhtaaksiviljeltyä tekniikkaa olekaan. On hyviä rakenteita - on huonompia – kenties huonojakin. Mutta konerakennetta, joissa koko kokonaisuus olisi ehdottomasti virheetön, tuskin mistäään löytyykään. Sen vuoksi on tyydyttävä ratkaisuun, joka on p ä ä o s a l t a a n oikea ja juuri tarkoitettuihin olosuhteisiin sopiva. Ja jotta viljelijä tämän tavoittaisi, hänen on kyllä syytä perusteellisesti harkita kohdetta, johon rahansa sijoittaa. Mutta milloin hänelle pyritään kilpailevaa konetta tieten tahtoen mustaamaan oman kustannuksella, silloin on parasta käydä varovaiseksi. Kysymyksessä saattaa olla oman koneen kohdalla seikkoja, joita halutaan peittää.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää