Koneklassikot
Volvo N

Volvo esitteli vuonna 1973 uuden N-mallisarjan

Pohjoismaissa myydyistä raskaista kuorma-autoista suurin osa oli nokallisia 1970-luvun alussa. Volvolla tähän tärkeään ryhmään haluttiin panostaa, ja malliuudistus käynnistettiin suunnittelemalla uusi N-sarja.
Valmistaja
Suurin osa N-sarjan autoista varustettiin joko maansiirto- tai soralavalla. Vielä vuosituhannen vaihteessa ne olivat maansiirtotyömaiden yleisimpiä autoja. Kuva on kevättalvelta 2000, kun kova lumentulo Pääkaupunkiseudulla pakotti ottamaan kaiken saatavilla olevan autokaluston lumenajoon.

Nokalliset kuorma-autot edustivat 1970-luvulla kuorma-autojen valtavirtaa Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa. Käytännössä kaikissa muissa autotyypeissä, paitsi ulkomaan rahtiliikenteen ajoneuvoyhdistelmissä ja kevyissä jakeluautoissa, nokkamallit olivat enemmistönä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää