Koneklassikot

Piha täynnä sinisiä traktoreita – Anttilan Maurin Fordsonit ja Fordit

Suomessa on muutamia useiden kymmenien traktoreiden kokoelmia, parissa kolmessa taidetaan päästä yli sataan. Siinä mielessä pöytyäläisen Mauri Anttilan päälle 50 traktoria eivät ole mikään sensaatio. Ainutlaatuista on se, että kyseessä ei ole museo, vaan kaikki traktorit ovat työkuntoisia Fordsoneita ja Fordeja, eikä joukosta löydy kahta samanlaista.
Kimmo Kotta
Mauri Anttilaa kovempaa Ford-miestä ei löydy ihan vähällä hakemisella – yli 50 Fordsonia, Fordia tai New Hollandia on mahtava ryhmä sinisiä traktoreita. Kaikki ovat toimivia, Pöytyän Riihikoskella sijaitsevan tilan pelto- ja muihin töihin käytetään säännöllisesti kahdeksaa uudempaa traktoria. 5000-Fordit ovat suosikkikoneita, mutta ne on jo siirretty eläkkeelle.

Maanviljelijä-urakoitsija Mauri Anttilan maatilalle on viimeisen 65 vuoden aikana ostettu pelkästään Fordsonia, Fordia ja New Hollandia. Kokemukset sinisistä traktoreista ovat olleet ilmeisen hyviä. Samoja havaintoja ovat tehneet muutkin paikkakuntalaiset, sillä Pöytyä oli aikanaan vahvaa Fordson- ja Ford-aluetta. Osansa on varmasti ollut markkinoinnillakin – alle 40 kilometrin säteeltä kun löytyi kaksikin tehokasta Ford-liikettä, Loimaalla Auto- ja Koneliike K.Vihanto, Turussa Valli-Auto Oy.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää