Asiakaspalvelu Mediamyynti Yhteystiedot
Tilaa koneviesti
Koneviesti.fi
Kirjaudu
Kirjaudu ulos
Omat tiedot
Etusivu Aihealueet Uutiset Lisämateriaali Konevertailu Koneklassikot
Koneviesti.fi
Traktorit Maatalous Metsä Maarakennus Huolto Ajoneuvot Kotieläintuotanto Tapahtumat ja yritykset Tekniikka ja tietoa Tiet ja ympäristö Rakentaminen ja energia Weteraanit Kolumnit Pääkirjoitukset Hyötytieto ja tietolaari
Etusivu
Uutiset
Lukijan idea
Lisämateriaali
Konevertailu
Näköislehti
Koneklassikot
Aihealueet
Traktorit
Maatalous
Metsä
Maarakennus
Huolto
Ajoneuvot
Kotieläintuotanto
Tapahtumat ja yritykset
 
Tekniikkaa ja tietoa
Tiet ja ympäristö
Rakentaminen ja energia
Weteraanit
Kolumnit
Pääkirjoitukset
Hyötytieto ja tietolaari
 
Asiakaspalvelu
Mediamyynti
Jätä ilmoitus
Yhteystiedot
Etkö löytänyt etsimääsi? Etsi haulla
Kirjaudu
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Etusivu
Aihealueet
Traktorit
Maatalous
Metsä
Maarakennus
Huolto
Ajoneuvot
Kotieläintuotanto
Tapahtumat ja yritykset
Tekniikkaa ja tietoa
Tiet ja ympäristö
Rakentaminen ja energia
Weteraanit
Kolumnit
Pääkirjoitukset
Hyötytieto ja tietolaari
Uutiset
Lukijan idea
Lisämateriaali
Konevertailu
Näköislehti
Koneklassikot
Asiakaspalvelu Mediamyynti
Jätä ilmoitus Yhteystiedot
Vertaa koneita
Lähetä lukijan idea
Etkö löytänyt etsimääsi? Etsi haulla
Tilaa koneviesti
Juuri nyt: Mitä päästöjä traktorin pakoputkesta pääsee ilmaan? Koneviesti otti siitä selvää. Lue lisää!
Hyötytieto ja Tietolaari

Estä konepalo – näillä keinoilla ennaltaehkäiset konepalojen syttymisen

Hyvin ansaitun kahvitauon keskeyttävä navetan takaa nouseva musta savu ei ole kenellekään toivottava kokemus. Vielä hetki sitten luotettava työkalu voi äkkiä muuttua tuhon siemeneksi. Tulipalon ennaltaehkäisy ei kuitenkaan välttämättä vaadi suuria ponnistuksia.

Tekniikkaa ja tietoa KV 13/2018 20.09.2018
KV PLUS

Asbestipurku on ammattilaisten työtä - Riskit minimiin

Asbestin vaarat terveydelle tunnetaan nykyisin hyvin. Menneinä vuosikymmeninä erinomaisena rakennusmateriaalina pidetty asbesti on nykyaikana lainsuojaton. Purkuvaiheessa on syytä selvittää oikeat menettelytavat.

Rakentaminen ja energia KV 08/2018 31.05.2018
KV PLUS

Vinkkejä mökkitraktorin hankintaan - Kesätyötraktorit

Kesämökkikaudelle ajoittuu runsaasti askareita, joita pienikin traktori helpottaisi huomattavasti. Kokosimme seuraaville sivuille tietoja muutamista suosituista mökkitraktoreista ja niiden ominaispiirteistä.

Traktorit KV 08/2018 31.05.2018
KV PLUS

Sähköä taivaalta - Aurinkojärjestelmän asennus

Aurinkopaneeleita on käytetty erämaamökeillä jo vuosikymmeniä, mutta esimerkiksi valaistusratkaisuja on ollut rajallinen määrä. Leditekniikan yleistyttyä nykyisin saatavilla on runsaasti aurinkopaneelijärjestelmän kanssa yhteensopivia valaisimia kohtuuhintaan.

Rakentaminen ja energia KV 08/2018 31.05.2018
KV PLUS

Betonilla pitkää ikää - Pitkän tähtäimen suunnittelua

Navettainvestoinnin kuolettaminen ei yleensä onnistu muutamassa vuodessa. Hauholaiset Paavolat ajattelevatkin maitotilansa tuotantoa mieluummin vuosikymmenten päähän. Uuden navetan rakenneratkaisut tehtiin siitä syystä kestävyyttä silmällä pitäen.

Rakentaminen ja energia KV 07/2018 16.05.2018
KV PLUS
Työkaluvinkit

Päävirtakatkaisijan asennus - Halpa palovakuutus

Parin tunnin työllä saadaan vanhankin traktorin paloturvallisuutta parannettua: asensimme päävirtakatkaisijan vanhaan Valmetiin.

Huolto ja Työkalut KV 07/2018 01.02.2018
KV PLUS

Led-valoputki loisteputken tilalle - Uskaltaako led-valoputkia käyttää?

Loisteputken korvautuminen led-valoputkella on ollut pitkä prosessi. Moni muistaa takavuosien myyntikiellot ja aiheen ympärillä velloneen keskustelun. Joko loisteputken tilalle uskaltaa vaihtaa led-putken?

Rakentaminen ja energia KV 17/2017 30.11.2017
KV PLUS

Koneiden ja rakennusten palosuojaus - Estä syttyminen

Työkoneita ja autoja palaa vuosittain lukuisia. Tulipalon syttyminen koneiden työskennellessä johtuu usein sähköviasta tai laakerivauriosta, joskus palon aiheuttaa öljyn tai polttoaineen joutuminen kuumaan pakoputkistoon. Koneita palaa myös rakennuspalojen mukana.

Tekniikkaa ja tietoa KV 17/2017 30.11.2017

Turvallisuuskortti 10: Turvallisesti koneen huoltotöissä

Maatalouskoneita kunnostetaan ja huolletaan maatiloilla talven tullen seuraavaa satokautta varten. Kolmannes maataloudessa sattuvista tapaturmista tapahtuu koneiden huolto- tai korjaustöissä. Huolehdi asianmukaisista henkilönsuojaimista, koneen tuennasta ja korjausvälineistä huoltoa tehdessäsi. Talviajan huollon yhteydessä on samalla hyvä tehdä kuntotarkastus, jossa koneen turvallisuus- ja huoltokohteet käydään läpi.

Tekniikkaa ja tietoa KV 15/2017 26.10.2017
KV PLUS
Huolla & korjaa

Pitääkö pienkoneen tankki tyhjentää talveksi? - Etanolia sisältävä bensiini ja talvisäilytys

Monet polttomoottorikäyttöiset pienkoneet jätetään varastoon talven ajaksi. Pitääkö polttoainejärjestelmä tällöin tyhjentää, vai onko parempi jättää bensiini järjestelmään?

Huolto ja Työkalut KV 15/2017 26.10.2017

Turvallisuuskortti 9: Käytä henkilönsuojaimia

Työturvallisuusriskejä torjutaan ensisijaisesti turvallisten työtapojen, työkoneiden teknisten ratkaisujen, materiaalivalintojen ja työjärjestelyjen avulla. Jäljelle jääneiden riskien osalta turvataan henkilönsuojaukseen.

Tekniikkaa ja tietoa KV 14/2017 11.10.2017

Turvallisuuskortti 8: Turvallisesti kotieläintiloilla

Kotieläintuotannossa kaksi tärkeintä koneellistettua työvaihetta eläintenhoitotöissä ovat ruokinta ja lannanpoisto. Näissä työvaiheissa sattuu kotieläintiloilla myös suhteellisesti eniten koneiden käyttöön liittyviä vakavia tapaturmia. Kotieläintilan tuotantorakennuksissa on paljon töitä, joissa koneellistetut työvaiheet tulee sovittaa sujuvasti yhteen muiden työtehtävien kanssa. Tärkeää on myös ennakoida eläinten käyttäytymistä – miten eläimet esimerkiksi suhtautuvat koneisiin ja erityisesti koneen käynnistymiseen.

Tekniikkaa ja tietoa KV 13/2017 21.09.2017

Ajopiirturin käyttö vaatii huolellisuutta - Muista piirturi

Ajopiirturisäädökset ovat tällä hetkellä varsin tiukat, kun ajopiirturia on nykyisin käytettävä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikissa kokonaismassaltaan yli 7,5-tonnin kuorma-autoissa.

Tekniikkaa ja tietoa KV 12/2017 31.08.2017

Turvallisuuskortti 7: Etukuormaimen riskit

Maataloudessa sattuu kuormaintapaturmia 4050 vuodessa. Esimerkiksi epäonnistunut etukuormaintyölaitteen lukittuminen tai lukitseminen on aiheuttanut viime vuosina lieviä ja vakavampia onnettomuuksia. Puolittain lukkiutunut työlaite pysyy jonkin aikaa paikoillaan, mutta saattaa irrota yllättäen ajon tai työskentelyn aikana. Seurauksena on, että traktori yleensä törmää työlaitteeseen, mistä aiheutuu isompia tai pienempiä vahinkoja. Materiaalisten menetysten lisäksi on sattunut myös kuolemaan johtaneita onnettomuuksia.

Tekniikkaa ja tietoa KV 12/2017 31.08.2017

Turvallisuuskortti 6: Turvallisesti puimurilla

Leikkuupuimuri on maatilan iso jättiläinen, joka pui leivän kasvinviljelijän ja kansan pöytään. Turvallisuuden näkökulmasta on kuitenkin syytä kunnioittaa puimurin isoa kokoa, leikkuupöydän teriä, pyöriviä hihnoja ja viljaruuveja, meluisaa ääntä ja hengitysteihin käyvää pölyä. Sateinen puintikausi lisää tapaturmariskiä kiireen, liukkauden ja puintikoneiston tukosten vuoksi.

Tekniikkaa ja tietoa KV 11/2017 09.08.2017

Turvallisuuskortti 5: Turvallisesti perävaunuilla

Perävaunu on työväline, jonka käytössä sattuu maatiloilla traktorien jälkeen eniten tapaturmia. Tämä selittyy osin sillä, että perävaunut ovat myös eniten käytettyjä laitteita. Tavallisin tapaturmatyyppi on putoaminen, mikä johtuu osittain siitä, että laidallisten perävaunujen portaat ovat huonot tai puuttuvat kokonaan. Tämä taas johtuu pitkälti siitä, että perävaunut ovat yleensä käytössä pitkään, ja merkittävä osa vaunukannasta on ajalta ennen EU-vaatimuksia.

Tekniikkaa ja tietoa KV 10/2017 13.07.2017

Turvallisuuskortti 4: Turvallisesti mönkijällä

Maastossa käytettäviä päältäajettavia nelipyöriä tai T3-luokan traktoreita kutsutaan kansanomaisesti mönkijöiksi, mänkijöiksi tai mönkkäreiksi. Samalla kun mönkijöiden määrä Suomessa on kasvanut, ovat myös mönkijöiden käytön tapaturmat lisääntyneet.

Tekniikkaa ja tietoa KV 09/2017 29.06.2017

Turvallisuuskortti 3: Automatiikan ongelmat

Automaatio helpottaa koneiden käyttöä ja tehostaa työskentelyä. Automaation avulla voidaan päästä eroon joistakin koneen käyttöön liittyvistä vaaroista, mutta automaatiosta voi aiheutua myös uusia vaaroja. Valtaosa automaatioon liittyvistä onnettomuuksista tapahtuu häiriötilanteiden yhteydessä. On erityisen tärkeää, että automatiikka on kytkettynä pois konetta korjattaessa tai häiriöitä selvitettäessä. Korjaaminen on yleensä tehtävä kone sammutettuna.

Tekniikkaa ja tietoa KV 08/2017 08.06.2017

Turvallisuuskortti 2: Turvallisesti kylvö- ja muokkaustöissä

Kymmenen vuoden tarkastelujaksolla kylvö- ja lannoituskonetapaturmia oli keskimäärin 35 vuodessa ja muokkauskonetapaturmia 32 vuosittain. Kuitenkin muokkauskoneiden käyttömäärät kylvökoneisiin ja lannoittimiin nähden ovat huomattavasti suuremmat niin pinta-alan kuin työajan suhteen, joten kylvötyöt ovat suhteellisesti selvästi tapaturma-alttiimpia kuin muokkauskoneilla tehtävät. Lyhyestä kasvukaudesta ja optimikylvöajasta johtuen kiire on kylvö- ja muokkaustöissä aina mukana.

Tekniikkaa ja tietoa KV 07/2017 18.05.2017
KV PLUS

Rengaskatsaus - Lisää leveyttä ja joustoa

Traktoreiden ja työkoneiden renkaiden kehitys on nopeaa. Renkaiden painetta voidaan säätää entistä laajemmalla alueella maantie- ja peltoajoa varten. Valmistajat ovat esitelleet ratkaisuja, joilla painetta voidaan säätää rengaskohtaisesti työn aikana. Työ- ja maatalouskoneiden rengasvalmistus on edelleen kiinnostava toimiala, mistä osoituksena on Continentalin paluu maatalousrenkaiden markkinoille.

Ajoneuvot KV 06/2017 27.04.2017
KV PLUS

Muutoksia kylmäainelainsäädännössä - Tarkista maitotankkisi tilanne!

Uusien kylmäainesäännösten seuraava merkittävä tiukennus astuu voimaan 1.1.2017. Maitotiloilla tämä tulee vaikuttamaan tilatankkien tarkastuksiin.

Rakentaminen ja energia KV 17/2016 08.12.2016

Vertaile koneiden tietoja! - Vertailutyökalun käyttöohjeet

Vertailutyökalun avulla voit helposti etsiä ja vertailla traktoreiden teknisiä tietoja. Palveluun pääsee Koneviestin kotisivujen kautta osoitteessa www.koneviesti.fi. Palveluun pääsee klikkaamalla sivun yläosassa sijaitsevaa "vertailutyökalu"-painiketta. Koneiden tekniset tiedot saa näkyviin muutamalla klikkauksella. Palvelu on responsiivinen, eli näyttö mukautuu käytettävän laitteen (tietokone, tablettitietokone tai älypuhelin) koon mukaan. Vertailutyökalu on vapaasti käytettävissä lokakuun ajan. Marraskuussa tarkat tiedot saa näkyviin vain kirjautumalla sisään tai ostamalla 24 tuntia voimassa olevan lukuoikeuden.

Koneviesti 05.10.2016
KV PLUS

Veteraanitraktorin paloturvallisuus - Vanhaakin voi parannella

Suomessa on paljon vanhoja koneita omistavia harrastajia. Usein esimerkiksi veteraanitraktori hankitaan lähipiiriä kauempaa eikä monia historiatietoja voi kyselemällä tarkistaa. Tyypillistä on, että sähköjohdotus on heikossa kunnossa.

Huolto ja Työkalut KV 11/2016 10.08.2016
Luetuimmat
  • Työkoneiden polttonesteiden talviominaisuuksien vertailua - dieselin vuodenajat 19.09.2019
  • Esittely: Erilaiset lumiauramallit esittelyssä – aura kohteen mukaan 25.02.2016
  • Armeija laittoi käytetyn tavaran huutokaupassa kiertoon – uusiokäyttöön mm. maastokelposia ajopelejä 04.12.2020
  • Yleismittari on monipuolinen työkalu – oikein käytettynä yleismittari säästää aikaa ja rahaa 06.10.2015
  • Komatsu PC 8000 FS E -kaivinkone on Kevitsan kuningas – katso, millainen on Euroopan suurin hydraulinen lastauskaivuri 27.03.2014
Uusimmat uutiset
  • Pienikokoinen akkuporakone Hikoki DS18DD 15.01.2021
  • BKT Agrimax V-Flecto -valikoimaan lisää rengaskokoja 14.01.2021
  • Näyttelyperuutukset jatkuvat – Samoter siirtyy vuoteen 2023 11.01.2021
  • Maatalousyrittäjien eläkelaitos tavoittelee tapaturmatonta maataloutta – Turvallinen maatila 2020 -kilpailun voittajat palkittiin 08.01.2021
  • FiatChrysler ja PSA yhdistyvät 05.01.2021
  • Lisää uutisia
Luetuimmat
  • Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"
  • Lisää epävarmuutta maanomistukseen – lakimuutos tuo maakuntakaavoihin viherväyliä: "Tavoitellaan metsien osittaista suojelua ilman maanomistajalle maksettavia korvauksia"
  • Näin paistan pihvin – ravintolassa niiden tilaaminen tuntuu turhalta
  • Katso video: Tyyni 23 asteen pakkanen lähentelee ylämaannautojen suosikkisäätä, arvioi Mikko Häyhä Matintalon luomutilalta
  • Ylä-Lapin hakkuut jäissä jo kahden vuoden ajan: "Jos yhteismetsät eivät pääse jaloilleen, aiheuttaa se haasteita myös pienmetsänomistajille"
Luetuimmat
  • Talvi- ja jatkosodassa metsänhoitajat joutuivat usein etulinjaan – ”Kaatuneiden metsänhoitajien määrä on suhteellisesti ajateltuna järkyttävä”, kertoo sotakirjailija
  • Näin teroitat puukot ja veitset
  • Tyrni on terveyspommi – päivittäinen tyrniannos tukee yleiskuntoa
  • Metsänomistaja, älä tingi turvavarusteissa – Tiedätkö, miten kypärän lujuuden voi testata?
  • Luontonimet ovat trendikkäitä – Antaisitko lapselle nimeksi Havu, Kaarna tai Käpy?

Etsitkö traktoria?

Koneareenasta löydät
maa- ja metsätalouden
työkoneet ja vaihtokoneet

Tutustu tarjontaan!

Etsitkö työkonetta?

Koneareenasta löydät
maa- ja metsätalouden
työkoneet ja vaihtokoneet

Tutustu tarjontaan!

Etsitkö metsäkonetta?

Koneareenasta löydät
maa- ja metsätalouden
työkoneet ja vaihtokoneet

Tutustu tarjontaan!

Apua urakointiin?

KV urakointipalvelusta löydät palveluntarjoajan urakointiin lähiseudultasi.

Tutustu tarjontaan!
Tilaa koneviesti
JÄTÄ ILMOITUS
KONEVIESTI

Simonkatu 6 PL 440 00101 Helsinki 020 413 2110

ASIAKASPALVELU

Tuotteet ja palvelut Ohjeita Ota yhteyttä

MEDIAMYYNTI

Mediatiedot Ilmestymispäivät ja teemat Ilmoitushinnat ja -aineistot Verkkomainonta Ota yhteyttä mediamyyntiin

YHTEYSTIEDOT

Koneviestin toimitus Anna palautetta toimitukselle Viestimedia Oy Briefly in English

LINKIT

KV Urakointipalvelu Koneareena Maaseudun Tulevaisuus Kantri Aarre Suomalainen Maaseutu Sääpalvelu

Käyttöehdot Tietosuojalauseke Evästelauseke © Koneviesti
Tilaa koneviesti Jätä ilmoitus
Koneviesti

Simonkatu 6 PL 440 00101 Helsinki 020 413 2110

Asiakaspalvelu

Tuotteet ja palvelut Ohjeita Ota yhteyttä

Mediamyynti

Mediatiedot Ilmestymispäivät ja teemat Ilmoitushinnat ja -aineistot Verkkomainonta Ota yhteyttä mediamyyntiin

Yhteystiedot

Koneviestin toimitus Anna palautetta toimitukselle Viestimedia Oy Briefly in English

LINKIT KV Urakointipalvelu Koneareena Maaseudun Tulevaisuus Kantri Aarre Suomalainen Maaseutu Sääpalvelu
Käyttöehdot Tietosuojalauseke Evästelauseke © Koneviesti