Huolto ja Työkalut

Puimuridieselin seisonta-ajan suojaus – kaluston ylläpito kannattaa

Pitkiä 6–12 kk jaksoja seisova työkone, varsinkin sen moottori, vahingoittuu ja menettää käyttökuntoisuutensa nimenomaan seisomisen aikaisten korroosiovaurioiden vuoksi. Osat yksinkertaisesti mätänevät pois mitoistaan ja vahinko on pysyvä/korjautumaton. Seisominen on koneelle myrkkyä. Kuoppakorroosion luonteisia vikoja ja metallisia kiinni tarttumia syntyy, kun raskaasti, tai jousin, kuormitetut osat makaavat pitkään samoilla sijoillaan (esim. napavälitys, venttiilit).

Voiteluaine, esim. rasva tai dieselpolttoaine, ei pysty estämään kosteuden ja hapen hyökkäystä rakenteeseen tai peittämään osaa 100 % kylpyyn. Osien pintaan syntyy säröjä. Säröytyneiden pintojen liikkeellelähtö johtaa voimakkaaseen kulumiseen ja pyörivien osien "heittoon". Osat eivät enää pyöri keskiakselinsa ympäri, vaan kiertävät kehärataa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää