Huolto ja Työkalut

Polttonestelämmittimien toimintahäiriöt - Usein syynä ongelmat naftassa tai glykolissa

Tässä kirjoituksessa käsitellään auto- tai työkoneasennuksissa yleisten polttoainekäyttöisten vesilämmittimien tavallisimpia toimintahäiriöitä. Yleensä syynä on lika joko glykoli- tai polttoainekierrossa, eikä silloin laitteen merkillä tai asennuksella välttämättä ole ongelman kehittymiseen osaa eikä arpaa. Ennakoinnilla voi myös välttää pahimpia sudenkuoppia.
Eberspächer diesel-käyttöinen vesilämmitin halkileikkauskuvassa. Lämmittimen viat liittyvät yleensä sähkön tai polttoaineen huonoon saatavuuteen. Myös glykolikierrossa voi olla häiriöitä. Oli vika sitten missä tahansa, oireena on yleensä lämmittimen toimimattomuus – elektroniikka pysäyttää polttimen ja tallentaa vikakoodin muistiin huoltoa varten. Numeroiden selitykset: 1. Paloilmapuhallin 2. Liekkivahti 3. Palopesä 4. Polttonesteen syöttö 5. Hehkutulppa 6. Veden ulostulo (kuuma) 7. Lämpötunnistin 8. Osakuormavastus 9. Ylikuumenemiskatkaisin 10. Lämmönvaihdin 11. Paloilma sisään 12. Veden sisäänmeno (kylmä) 13. Kiertovesipumppu 14. Pakoäänenvaimennin 15. Pakokaasut ulos 16. Polttonesteen annostelupumppu. ã Tässä jutussa ei käsitellä sähkövikoja

Saksalaiset valmistajat Eberspächer ja Webasto jakavat jokseenkin suvereenisti markkinat. Ne myös kouluttavat asennusliikkeiden henkilökunnan ja vastaavat laitteiden toimivuudesta ja varaosien saannista. Käytännössä polttoainelämmitin asennetaan aina valtuutetussa yrityksessä, sillä vakuutusyhtiöt vaativat vakuutusehdoissaan asennusliikkeen käyttämistä. Muutenkin asennusliikkeen käyttö on järkevää, sillä heille on kertynyt kokemusta siitä, miten lämmittimen saa oikealla tavalla asennettua nykyään joskus niin järjettömän ahtaisiin konetiloihin, joita varsinkin henkilö- ja pakettiautovalmistajat tuottavat.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää