Huolto ja Työkalut
Petzl Nao 2

Petzl Nao 2 - otsavalaisin

Tapio Vesterinen
Suositushinta: 199 euroa. Pakkaus sisältää: Petz Nao 2 -valaisin, 2,6Ah li-ion akku varaustilan ilmaisimella, USBlatausjohto ja irrotettava yläpanta.

Nao 2 on varustettu mielenkiintoisella reaktiivisella valaisinpäällä, joka muuttaa valotehon automaattisesti eri olosuhteisiin sopivaksi. Valaisin onkin parhaimmillaan tilanteiden muuttuessa nopeasti. Automaattisäätö toimii useimmiten varsin hyvin, lisäksi valon voi asettaa halutessaan vakiovoimakkuustilaan. Reaktiivisuus säästää myös akkua, sillä valotehoa ei mene hukkaan. Valoteho tai kantama ei ole aivan parhaimmistoa. Otsapannan narut sotkeutuvat ajoittain säilytysasennossaankin, mutta päässä naruihin perustuva panta tuntuu miellyttävältä ja pitää valaisimen tukevasti paikallaan. Valaisin edustaa säädettävyydeltään nykyaikaa muutenkin kuin reaktiivisuutensa ansiosta. Naon ominaisuuksia voidaan räätälöidä tietokoneella ilmaisen Petzlin-ohjelman avulla esimerkiksi priorisoimaan joko suurta valotehoa tai pitkää akun kestoa. Erillinen 2,6 Ah:n akku voidaan ladata suoraan tietokoneen USBportista, akun irrottaminen kiinvanikkeestään onnistuu otsapantaan integroidulla työkalulla. Valaisin sammutetaan ja käynnistetään kääntämällä katkaisijaa myötäpäivään. Kytkintä vastapäivään kääntämällä aktivoidaan ”näppäinlukko”, jotta katkaisija ei muuta valaisimen tilaa vahingossa. Katkaisimessa olevat jäykät pykälät tekevät käytöstä hankalaa. Katkaisimen toimintaa voidaan säätää tietokoneohjelman avulla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää