Huolto ja Työkalut
Pikakokeilu

Atlas Copco LHD 23M -kivipora ja Darda C12 –halkaisusylinteri - kivet halki hydrauliikalla

Kivien halkaisu ja muokkaus ovat kiehtoneet pientä ihmistä aina maailman alkuhämärästä saakka. Keinoina on käytetty niin tulta kuin jäätäkin. Räjähdysaineita ei enää nykyisin saa ostettua kuin nauloja rautakaupasta, mutta onneksi markkinoilta löytyy muitakin menetelmiä.
Halkaisusylinterin alaosassa on kaksi kiinteää vastinkappaletta ja liikkuva kiila. Kiiloja on saatavilla eripituisina, joten reiän pienin mahdollinen syvyys riippuu kokoonpanosta. Keskimittaiselle kiilalle pienin reikäsyvyys on 61 cm.

Koneviesti on perehtynyt kivien halkaisuun testaamalla räjähdysaineettomista menetelmistä kivikiilojen (KV 5/2012) ja etanadynamiitin käytön (KV 9/2012). Nyt vuorossa ovat hydraulisesti toimivat Atlas Copco LHD 23M -kallioporakone ja Darda C12 -halkaisusylinteri.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää