Huolto ja Työkalut
Vertailu Akkukulmahiomakoneet

Nykyaikaiset akkukulmahiomakoneet vastaavat suorituskyvyltään jo verkkovirtakäyttöisiä laitteita – testissä seitsemän akkurälläkkää

Akkuteknologia on kehittynyt sähkötyökaluissa roimin harppauksin viime vuosien aikana. Entistä tehokkaammat akut yhdistettynä aiempaa tehokkaampiin ja säästeliäämpiin hiiliharjattomiin moottoreihin lupaavat hyvää myös akkurälläkän suorituskyvylle. Vertailimme tehokkaamman pään 125 mm laikkaa käyttäviä akkukulmahiomakoneita niin katkaisu- kuin hiontatöissäkin. Testissä olivat mukana AEG BEWS18-125BL-0, DeWalt DCG405F, Einhell AXXIO, Hikoki G3613DA, Makita DGA504, Milwaukee M18 FHSAG125XB ja Ryobi R18AG7.
Tapio Vesterinen
Koneviesti otti vertailuun seitsemän erilaista akkukulmahiomakonetta eli tuttavallisemmin akkurälläkkää. Mukana testissä olivat AEG BEWS18-125BL-0, DeWalt DCG405F, Einhell AXXIO, Hikoki G3613DA, Makita DGA504, Milwaukee M18 FHSAG125XB ja Ryobi R18AG7.

Asetimme akkukulmahiomakonetestin testikoneiden valintaperusteiksi 125 mm laikkakoon sekä 5 ampeeritunnin akun. Lähtökohtaisesti koneen oli sovelluttava vähintään kevyehköön ammattikäyttöön. Hintahaitari muodostui melko suureksi, edullisimman Einhellin rungon maksaessa 99 euroa ja kalleimman Milwaukeen 429 euroa. Testattujen mallien lisäksi kaikilla valmistajilla on tarjota useita erilaisia vaihtoehtoja 125 mm kokoluokassa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää