Huolto ja Työkalut

Vinkkejä verstaalle osa 2 – Koneistustöitä varten kannattaa järjestää erillinen huonetila

Sorvi, jyrsinkone ja pylväsporakone olisi hyvä saada omaan tilaansa, jossa ne olisivat suojassa korjaamohallissa lentäviltä kipinöiltä ja metallipölyltä. Erillisen huonetilan rakentamiseen uhrattu vaiva tulee yleensä takaisin parempina työskentelyolosuhteina.
Jan-Anders Lindfors
Rakensin sorvaushuoneeseen kevyen siltanosturin. Se on tarpeen etupäässä raskaiden sorvin istukoiden nostamiseen niitä vaihdettaessa. Nosturi kattaa lähes koko huoneen, joten sitä voi tarvittaessa käyttää myös ruuvipuristimen ja muiden välineiden nostamiseen jyrsimen pöydälle.

On aika harvinaista, että verstashalliin olisi järjestetty mitään erillistä huonetta sellaisille tarkkuuskoneille kuin sorvi, jyrsin tai tasohiomakone, vaikka hallissa tehtäisiin myös isomman luokan hitsaustöitä. Usein sorvi on laitettu aivan hitsaustöihin käytettävän tilan viereen, missä se kerää kaiken pölyn.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää