Huolto ja Työkalut

Led-valojen asennuksessa on syytä olla huolellinen – valaisimeen päässyt kosteus rikkoo vääjäämättä valaisimen komponentit.

Led-valojen tullessa markkinoille lupailtiin tekniikan olevan huoltovapaata, ja itse valoyksikköjen kestävän koko ajoneuvon käyttöajan. Totuus ei kertyneen kokemuksen perusteella ole aivan näin ruusuinen. Myös led-valojen kanssa voi joutua remonttihommiin.
Tommi Hakala
Edullisempien työvalojen maalauksen tiiviys ei estä rungon hapettumista. Kyseiset työvalot ovat kerran saaneet maantiekuljetuksessa suolakylvyn, jonka seurauksena kevytmetallisen rungon hapettuminen on alkanut edetä maalipinnan alla.

KV:n numerossa 9/2012 oli lyhyt artikkeli perävaunun valojen korjaamisesta. Tuolloin tarkoituksena oli saada kevyille perävaunuille hyvin tyypilliset valovaivat korjattua lopullisesti. Projektin aikana uusittiin pistoke ja vaihdettiin vanhat hehkulampuilla toimivat takavalaisimet led-mallisiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää