Huolto ja Työkalut
Sampo 2065

Sampo 2065 -puimurin viljasäiliöön rakennettiin korokelaidoiksi avautuvat viljasäiliön kansiluukut

Viljasäiliön korottaminen kiinteällä korokeosalla ei ole vaikeaa, mutta siitä voi seurata puimurin kokonaiskorkeuden kasvu, mikä ei ole välttämättä hyvä asia. Korokelaidoiksi avautuvat viljasäiliön kansiluukut ovat optimaalinen ratkaisu, mutta vaikea toteuttaa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka se onnistuu käytännössä.
Jan-Anders Lindfors
Tässä artikkelissa esiintyvä Sampo 2065 kuvattuna tämän vuoden elokuussa. Viljasäiliön lisälaidat ovat tässä vaiheessa olleet käytössä jo muutaman vuoden ajan. Puimuriin on tehty myös muita muutoksia: kuvasta voi erottaa tuplapyörät etuakselilla.

Koneviestissä numero 9/2019 kirjoitin noin 10 vuotta sitten tekemästäni Sampo 2045 -puimurin viljasäiliön korotuksesta. Tämän ja eräiden muiden tekemieni muutosten avulla kyseisen puimurin käytettävyys parani merkittävästi. Pian olin kuitenkin siinä tilanteessa, että tilan puintikalustoa oli pakko päivittää.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää