Huolto ja Työkalut

Sähköiset ajopäiväkirjat helpottavat yrittäjän kilometrien kirjaamista

Sähköiseen ajopäiväkirjaan saa tallennettua paperista kirjausta enemmän tietoa, ja unohtamisen tai merkintävirheen mahdollisuus pienenee. Numerossa 5/2019 Koneviesti tutustui Paikannuspalvelun tarjoamaan sähköiseen ajopäiväkirjasovellukseen. Paikannukseen perustuvia ajopäiväkirjoja tarjoaa Suomessa moni muukin yritys.
Julius Pietarinen
Erilliset paikantimet pystyvät useimmissa tapauksissa lähettämään keräämänsä paikannusdatan minkä tahansa operaattorin verkossa. Jos verkkoyhteys katkeaa, voidaan reitti tallentaa laitteen muistiin ja siirtää palvelimelle yhteyden palautuessa. Kuvassa Paikannuspalvelun karttanäkymä, jossa näytetään ajoneuvon tilatieto.

Ajopäiväkirjan ylläpitäminen vie päivässä yllättävän pitkän ajan. Tätä työtä helpottamaan on kehitetty sähköisiä ajopäiväkirjoja. Ajopäiväkirjaa tarvitaan verottajalle todisteeksi auton käytöstä, mikäli yritys haluaa yrityksensä käyttöön hankitusta ajoneuvosta ja sen kuluista arvonlisäveron vähennyksen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää