Huolto ja Työkalut

Ajoleikkurin keväthuolto säästää myöhemmiltä murheilta — leikkuri kuntoon kevään nurmille

Ajoleikkurin talviunilta herättelyyn kuuluu toiminnan ja turvallisuuden kannalta oleellisten kohteiden tarkastaminen. Se ei vaadi kohtuuttomasti aikaa – ainakaan siinä tapauksessa, että edelliskesän jäljiltä kaikki tarpeellinen tuli tehdyksi. Tässä artikkelissa kerrottujen tarkastusten avulla voi välttää ylimääräisiä remontteja myöhemmin kesällä.
Pekka Säilä
Huoltopukilla on kevätlaitumelle pääsyä odottamassa Husqvarna Rider. Kuva on Woodsman Oy:n pienkonekorjaamolta Espoosta. Tätä artikkelia varten olemme haastatelleet yrityksen asiantuntijaa.

Ruohonleikkurin onnistuneen keväisen käyttöönoton tärkein edellytys on, että eräät oleelliset toimet tuli tehdyksi syksyllä, koneen jäädessä talvisäilöön. Toivokaamme siis, että koneen pesu viime kesän jäljiltä on tehty huolella – etenkin leikkuupöydän osalta. Myös alkylaattibensiinin käyttö polttoaineena parantaa leikkurin käynnistyvyyttä keväällä.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit