Huolto ja Työkalut
Vertailu Migvertailu

Valitsimme testiin neljältä valmistajalta nimellisteholta yli 160 A:n valovirtamigit — testin lopputulos oli yllätys.

Valovirtatoimiset invertterimigit ovat yleistyneet helpon liikuteltavuuden ja alentuneen hinnan takia. Otimme vertailuun neljä konetta teholuokasta, jossa yhdistyvät kohtuullinen hinta ja monipuoliset käyttömahdollisuudet. Testissä olivat mukana Esab CaddyMig C160i, Kemppi MinarcMig 170 EVO, Migatronic RallyMig 161i ja Telwin Technomig 210 Dual Synergic.
Tapio Vesterinen
Vertailun hitsauskoneet — Esab CaddyMig C160i, Kemppi MinarcMig 170 EVO, Migatronic RallyMig 161i ja Telwin Technomig 210 Dual Synergic.— ovat ulkomitoiltaan lähes samankokoisia. Kuvassa Esab näyttää muita suuremmalta, koska se on sijoitettu lähemmäs kameraa. Myös Migatronic vaikutti testaajien mielestä selvästi muita suuremmalta, mutta mittanauhan perusteella kokoero äärimitoissa muihin on olemattomat pari milliä. Koneiden paino on noin 13 kg, Esab on 1,6 kg muita kevyempi.
Helppo liikuteltavuus, kehittyneet ominaisuudet ja alentuneet hinnat ovat lisänneet pienten, invertteritekniikkaan perustuvien migien suosiota. Aikaisempaan muuntajatekniikkaan verrattuna invertteritekniikalla toteutettu hitsauslaite on painoonsa nähden tehokkaampi. Käytännössä myös hyödynnettävissä oleva virta-alue on laajempi. Niinpä hyvät, valovirralla toimivat yksivaihevirtalähteet pystyvät kattamaan levypaksuudet 0,6 millistä 6 milliin. Vertailun laitteiden kapasiteetti riittää siis helposti rakenneterästen hitsauksiin, mutta myös vaativat autopeltityöt tai esimerkiksi puimurin peltien korjaukset onnistuvat.
Haluatko jatkaa lukemista?
KVPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa Koneviesti Digi alla olevasta linkistä edulliseen tarjoushintaan. Saat käyttöösi kaikki Koneviestin digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile tarjoushintaan 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta?
Aktivoi tunnuksesi
Haluatko jatkaa lukemista?
KVPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa Koneviesti Digi alla olevasta linkistä edulliseen tarjoushintaan. Saat käyttöösi kaikki Koneviestin digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile tarjoushintaan 8,90 €/kk
Vai oletko jo tilaaja, mutta et ole aktivoinut lukuoikeutta?
Aktivoi lukuoikeus
Aiheeseen liittyvät artikkelit