Huolto ja Työkalut

Alumiini on monikäyttöinen materiaali - sopii veneisiin ja työkoneen rakenteisiin

Tänä päivänä työkoneiden suunnittelun kantavana teemana on rakenteiden keventäminen. Tästä syystä alumiinin käyttö on yleistynyt myös raskaassa kalustossa. Mutta kuinka sujuu yhteiselo alumiinin kanssa alalla, jossa on totuttu käyttämään rakennusaineena rautaa ja terästä? Kokemuksia kannattaa kysellä sieltä, missä alumiinia on käytetty jo yli puolen vuosisadan ajan – tutustuimme Inhan tehtaalla Ähtärissä Buster-veneiden valmistukseen.
Jyrki Karkinen
Alumiiniveneen rakenteessa on paljon hitsisaumoja.

Työkoneiden kehitys jatkuu kiivaana. Moottorien teho ja taloudellisuus on jo viritetty niin korkealle, että lisähyödyn saaminen sitä kautta on hankalaa – jokaisen lisähevosvoiman tuottaminen on edellistä kalliimpi. Toiminnan tehostamisessa painopiste onkin siirtymässä eri komponenttien keventämiseen, sillä polttoaineen kulutuksen minimoiminen on noussut tärkeäksi tavoitteeksi. Vaikka työkoneissa kokonaispaino ei usein ole ongelma, painon sijoittuminen on.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää