Huolto ja Työkalut
Huolla & korjaa Tela-ajon vika

Kuinka kaivinkoneen tela-ajon vika paikallistetaan? — Miksi kone kaartaa?

Harmittavan usein kaivinkoneen teloista toinen on voimaltaan heikompi ja kone pyrkii kaartamaan, vaikka tarkoitus olisi ajaa viivasuoraan. Miten vian syy kannattaa paikallistaa, kun mahdollisia vikapaikkoja on useita? Seuraavassa tarkastellaan ajo-ongelman selvittämistä lähinnä pienissä kaivinkoneissa.
Jussi Laukkanen
Hyundai suostui kulkemaan suoraan vain rajoittamalla oikean puolen telan pyörimistä. Jos molemmat ajovivut työnsivät yhtä pitkälle eteenpäin, lähti kone välittömästi kaartamaan jyrkästi vasemmalle.

Tavallisesti kaivinkoneen toisen telan voiman heikkenemiseen havahdutaan siinä vaiheessa, kun nouseminen ylämäkeen ei enää tahdo onnistua. Huonompi tela on silloin jo menettänyt suurimman osan voimastaan. Siihen asti kuljettaja on pystynyt kompensoimaan heikomman telan pienempää vetovoimaa rajoittamalla vastakkaisen puolen telan nopeutta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää