Huolto ja Työkalut
Työkaluvinkit

Taskukokoiset laseretäisyymittarit - Mittanauha työttömäksi

Laseretäisyysmittari voi korvata rullamitat ja mittanauhat lähes kaikessa, missä näitä perinteisiä mittavälineitä on tähän saakka käytetty. Nykyisin laseretäisyysmittareita käytetäänkin jo laajasti rakentamisessa.
Laseretäisyysmittari tekee mahdolliseksi mittaamisen yhdellä kädellä ja mitan voi ottaa pisteestä, jonka luokse ei voi päästä. Mittatarkkuus lasermitalla on vähintään yhtä hyvä kuin rullamitalla tai mittanauhalla: 1,5–2 mm. Pidemmillä matkoilla lasermittari on käytännössä tarkempi, koska mittanauhalla mittauksen joutuu aloittamaan uudestaan entisestä päätepisteestä, jos nauhan pituus ei muuten riitä. Kuvassa Leica Disto D810, jota on myynnissä muun muassa Uittokalusto.fi-nettikaupassa hintaan 749 euroa.

Laseretäisyysmittarit ovat helpottaneet rakentamiseen liittyvää mittaamista todella paljon, kun puhutaan puolesta metristä kymmeniin metreihin ulottuvista pituusmitoista ja niistä johdetuista pinta-alamitoista.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit